perjantai 16. marraskuuta 2012

Aidosti tulista!

Jo aiemmin blogissani esiintynyt ystäväni, Ida, oli taas eilen pistänyt huippukokin hihansa heilumaan ja jakoi sitten mullekin uusimman keksintönsä reseptin. Pelkkä ajatus niistä ainesosista yhdessä aiheutti mussa niin voimakkaan kuolaamisreaktion, että mun oli pakko päästä testaamaan tuota reseptiä heti tänään! Suluissa olevat huomautukset ovat omia pieniä muutoksiani, mutta muuten kaikki kunnia tästä ohjeesta kuuluu Idalle. :-)

Maukas riisi-nakkipata

n. 6 annosta


4 annosta Risella Täysjyväriisiä pakkauksen ohjeen mukaan
280 g nakkeja
½ pkt pekonia (laitoin koko paketillisen)
n. 10 cm pala kesäkurpitsaa (laitoin kokonaisen pienen kesäkurpitsan)
1 iso punasipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
390 g tomaattimurskaa (laitoin chilitomaattimurskaa, koska sitä sattui olemaan kaapissa)
1-2 rkl Habanero-Tabascoa (laitoin vain yhden, koska chilitomaattimurska on hullun tulista)
Provencen yrttiseosta

Laita riisi kiehumaan. Pilko nakit, pekonit, kesäkurpitsa (isohkoiksi paloiksi) ja punasipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit ja laita ne lautaselle talouspaperin päälle odottamaan.


Kuullota punasipuli pekonin rasvassa (voit lisätä vähän öljyä) ja lisää sitten valkosipuli sekä kesäkurpitsa. Anna pehmetä muutaman minuutin ajan ja kaada sitten samalle lautaselle pekonien kanssa.


Pyöräytä nakit pannulla sopivan ruskeiksi ja kaada sitten sekaan pekoni-vihannessekoitus. Lisää tomaattimurska, tabasco ja mausteet ja anna muhia, kunnes riisi on kypsää.


Valuta kypsä riisi ja lisää pataan. Jos pannusta loppuu tila, lisää ensin vain osa riisistä ja "jatka" pataa myöhemmin lopulla.



Kiiiitos jälleen kerran, Ida, sun resepteihisi voi aina luottaa! ♥

Miettikää muuten tarkkaan, ennen kuin käytätte tuota chilitomaattimurskaa, koska se on todellakin HOTTIA. Eli jos ette kestä tulisuutta kovin hyvin, kannattaa pysytellä tavallisessa tomaattimurskassa ja tuoda sitä potkua vain tuolla Habanero-Tabascolla ja/tai mausteilla.

Taitaa olla aika käpertyä sohvan nurkkaan juomaan glögiä.
Kuulemiin! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)