lauantai 16. helmikuuta 2013

Uunimakkaraa + Peruna-porkkanamuusia

Pikapäivitys eilisestä "keksinnöstäni": HK Sininen Lenkki oli tarjouksessa K-kaupoissa, joten päätin valmistaa uunimakkaraa. Halusin kuitenkin tehdä muutakin kuin nakata pelkät makkaraviipaleet uuniin, joten kaivoin kaapista paseerattua tomaattia ja mausteita ja ostin lisäksi kaupasta sipulia, kesäkurpitsaa (TAAS, tiedän, mutta kun se on herkkua) sekä juustoraastetta. Lopputulos oli todella herkullinen, vaikka itse kehunkin - tätä teidän täytyy kokeilla!

Uunimakkaraa tomaattikastikkeessa

1 pkt (2 makkaraa) HK Sinistä Lenkkiä
1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
1 iso sipuli
1 pienehkö kesäkurpitsa
n. 100 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
"keittiömestarin erikoismaustetta" (Aarian) ja/tai muita haluamiasi mausteita

Poista makkaroista kuori ja leikkaa ne viiteen osaan. Kaada uunivuoan pohjalle kunnon loraus öljyä ja nostele makkarat sinne. Kuori sipuli ja pilko se suurehkoiksi paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se ensin noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä puoliympyröiksi. Lisää kasvikset uunivuokaan.


Kaada paseerattu tomaatti esimerkiksi syvälle lautaselle. Lisää sekaan mausteita oman makusi mukaan ja sekoita hyvin. Kaada kastike sitten vuokaan makkaroiden ja kasvisten sekaan ja sekoittele huolellisesti esimerkiksi kauhalla nostellen. Ripottele päälle lopuksi juustoraaste.



Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia. Noin 15-20 minuutin paistamisen jälkeen voit peittää vuoan foliolla, jottei ruuan pinta tummu liikaa.

Lisukkeena peruna-porkkanamuusia, jonka valmistin tismalleen
samalla tavalla kuin tavallisen perunamuusin, mutta keitin
vain mukaan muutaman porkkanan.
Tuota on pakko tehdä toistekin! Hauskaa lauantai-iltaa kaikille, muistakaa syödä hyvin. :-)

4 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää loistavalta! Pakko tehdä tätä joskus.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä :) Käy kurkkaamassa meikäläisen ruokablogi jos kiinnostaa!

    ♥: lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)