perjantai 15. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä ♥

Hyvää ystävänpäivää kaikille näin hieman myöhässä! Toivottavasti saitte viettää oikein ihanaa ja hempeilyntäyteistä torstaita lähimmäistenne kanssa. Mun ystävänpäiväni oli aivan mahtava; kävimme porukalla (tytöt + Mikko - voi Mikko-parkaa!) Memphisissä syömässä ja jatkoimme sieltä kaverin luo popsimaan jälkkäriksi kakkua, jonka olimme leiponeet valmiiksi jo edellisenä päivänä. Ilta oli täynnä naurua ja vatsalihakset kiittivät!

Tässä tuleekin nyt sitten pitkä rivi kuvia kakun valmistuksesta, ravintolatunnelmista ja muusta mukavasta. Kakun resepti löytyy Kinuskikissan kirjasta nimellä Toffeesydän. Se oli erittäin työläs valmistaa, mutta todellakin kaiken vaivan arvoinen!

Mä tein fudgekuorrutuksen; kaadoin kattilaan puoli
desiä kuohukermaa ja ison kasan fudgeja...

...ja kuumensin keskiteholla, kunnes fudget sulivat. Tämä
kipattiin kulhoon ja laitettiin jääkaappiin jäähtymään.
Kakkupohja matkalla uuniin.

Kakun paistuessa oli aikaa askarrella koristeita.


Jättikukka!
Valmis pohja.

Kakku kostutettiin vaniljamaidolla.

Sisälle tuli sekä marja-...

...että vanilja-mascarponetäyte.

Kakku piti koota takaisin irtopohjavuokaan, jotta täytteet eivät
päässeet valumaan, vaan hyytyivät kauniiksi kerroksiksi
(niissä oli siis liivatetta).


Valmista tuli! Tämä laitettiin jääkaappiin hyytymään ja
odottamaan kuorruttamista sekä koristelua.
Heräsin torstaiaamuna valmistamaan ystävänpäivän
aamiaista, eli kananmunapaahtiksia. :-)

Noh, ne munathan sitten vähän levahtivat, eli mitään silmänruokaa
näistä ei tullut, mutta hyvältä maistuivat siitä huolimatta!

Sitten hypätäänkin jo Jyväskylän Memphikseen. Koko paikka
oli tupaten täynnä väkeä ja tarjoilijat säntäilivät sinne tänne
ruuhkaisessa ravintolassa - ei käynyt kateeksi...!


Hot American Garlic -burgeri Dipping Strips -perunoilla
ja valkosipulidipillä. Aivan mieletön annos!


Mahat pömpöllään kävelimme kaverin luo jälkkärille
ja operaatio "Kuorruta & Koristele" alkoi.

Kuorrutus kaulittiin sopivaksi letuksi...

...ja kumottiin kakun päälle.

Sitten liimailtiin vielä koristeet paikoilleen...


...ja voilà!

Valehtelematta parasta täytekakkua,
mitä olen koskaan syönyt!

Kakkua jäi sen verran reilusti, että kaikki saivat
napata siitä palan kotiinviemisiksi.
Olimme kaikki loppuillasta (eli yöllä) aivan tuskallisen täynnä ja kävelymatka kotiin sujuikin varsin verkkaisesti, hahah! Kiitos vielä kaikille teille ihanille seuralaisille, toivottavasti saan viettää yhtä ihania ystävänpäiviä teidän kanssa tulevaisuudessakin. ♥

Huomenna luvassa postausta mun tämänpäiväisistä kokkailuistani, mutta nyt toivotan hyvää yötä ja kauniita unia kaikille tasapuolisesti!

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku, mun hermot ei riittäis tollasen väsäämiseen.
    Mutta nuo aamiaisleivät on kaikein herttaisimpia. Suloisia, rakkaudella tehtyjä, teen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuossa riitti hommaa; väsäsimme sitä neljä tuntia, vaikka leipojia oli kolme...! Toki suuri osa ajasta kului koristeita tehdessä.

      Hih, tuo oli kyllä ehkä suloisin aamiainen, jonka oon valmistanut. :-D

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)