tiistai 14. toukokuuta 2013

Lihapullat & Bataattitikut

Pikapostaus ennen jääkiekkomatsin alkamista! Tein tuossa jonkin aikaa sitten lihapullia ja niiden kaveriksi bataattitikkuja, joiden reseptin löysin ystäväni Helmiä-blogista. Kippasin lihapullataikinaan vahingossa koko purkillisen kermaviiliä, vaikka tarkoitus oli laittaa vain puolet, mutta tämä osoittautuikin positiiviseksi mokaksi, sillä pullista tuli todella pehmeitä ja meheviä, ja Mikko jopa kehaisi niitä parhaiksi syömikseen lihapulliksi! Tämä taisi nyt olla se kuuluisa onni onnettomuudessa.

Lihapullat

n. 28 kpl


Paistamisvalmiit pullat.
400 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
n. 1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1-2 rkl ketsuppia
suolaa
sipulirouhetta
mustapippuria
Keittiömestarin erikoismaustetta tai muuta mausteseosta

Sekoita kulhossa yhteen kermaviili, korppujauhot sekä kananmuna. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Mausta seos sitten ketsupilla ja muilla mausteilla. Lisää taikinaan lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi.

Kostuta kätesi vedellä ja muotoile taikinasta lihapullia uunipellille. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kypsiä.

Bataattitikut

2 hengelle


1 iso bataatti
öljyä
suolaa
mustapippuria
muita haluamiasi mausteita

Kuori bataatti ja pilko se noin sormenpaksuisiksi tikuiksi. Kaada tikut kulhoon ja lisää sekaan reilu loraus öljyä sekä mausteet. Sekoittele huolella.

Levitä bataattitikut pellille ja paista 250 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Itse tein niin, että paistoin bataatteja ensin hetken yksinään,
minkä jälkeen nostelin lihapullat pellille ja paistoin
koko satsia vielä  niin kauan, että pullat kypsyivät.
Ja valmista tuli! Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista ruuista,
mitä olen mun ja Mikon yhteiselon aikana tehnyt.
Suosittelen lämpimästi kaikille!
Nyt äkkiä Leijonia kannustamaan, toodles!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)