tiistai 1. lokakuuta 2013

Lämpöä syksyyn keitoilla

Erilaiset ruokaisat keitot ovat monestakin syystä mun mieleeni; vähän mielikuvitusta käyttämällä on mahdollista luoda kymmeniä erilaisia toinen toistaan maukkaampia ja täyttävämpiä keittoja, joiden hinta voi - valinnoistasi riippuen - jäädä hyvinkin matalaksi! Löysin Kauhaa ja rakkautta -blogista tämän reseptin, jota pitikin päästä kokeilemaan saman tien. Hienosäädin ohjetta sen verran, että lusikoin sekaan hieman Sambal Oelek -kastiketta ja paistoin kanasuikaleet pannulla ennen keittoon lisäämistä. Lopputulos potki oikein mukavasti ja toi lämpöä koko kroppaan - erinomaista syysruokaa siis.

KUUMA kana-nuudelikeitto

4-6 annosta


1 iso sipuli
2-3 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 punainen paprika
2 rkl öljyä
1 l kanalientä
2-3 rkl Sambal Oelek -kastiketta
2 tl currya
cayennepippuria
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2-3 pkt (riisi)nuudeleita
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli, porkkanat ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi. Raasta tai hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, porkkanaa, valkosipulia ja inkivääriä siinä noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja kuullota vielä hetken. Kaada sitten sekaan kanaliemi, Sambal Oelek, curry ja cayennepippuri ja jätä kiehumaan.


Paista kanasuikaleet kypsiksi. Kun keitto on porissut noin 20 minuuttia (tai kun kasvikset ovat pehmenneet), lisää sekaan kana ja nuudelit. Voit kaataa joukkoon myös vähän vettä, jos haluat enemmän lientä. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä, ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Valmista tuli!
Tein muuten juuri toissapäivänä yhtä hyvin erilaista kana-nuudelikeittoa, josta aion tehdä erillisen postauksen lähiaikoina. Siihen liittyy sellainen ainesosa, jota en ole koskaan aiemmin käyttänyt, mutta jota tulen tästälähin sekoittamaan varmaan aamupuuroonikin...!

Sellainen tiedotusluontoinen asia vielä, että me lähdemme Mikon kanssa sunnuntaina Puolaan! Aiomme viettää kaksi yötä Toruńissa ja kaksi yötä Gdańskissa, eli palaamme Suomeen torstaina. Lennot varasimme jo heinäkuussa hyvin spontaanisti; Mikko soitti mulle töihin, että nyt lähtisi kyllä niin halvalla kone Turusta, että kieltäytyminen ei ole käytännössä mahdollista. Varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni mä sen kummempia miettimättä vastasin: "Okei, varaa ne, NYT", ja olenkin näin jälkikäteen ihmetellyt, kuinka mulle iski vasta jälkikäteen se tuttu paniikki: "Mitä jos missaan kauheasti luentoja tai peräti tenttejä, mitä jos tämä onkin liian kallista, mitä jos lentokone putoaa syöksykierteellä maahan (inhoan lentämistä)?!" Siinä vaiheessa oli kuitenkin turha enää valittaa, sillä kaikki varaukset oli jo tehty, ja nyt olen vain ja ainoastaan iloinen siitä, että kykenin olemaan näinkin spontaani! Tulette siis varmasti näkemään täällä myös jonkinlaista reissupostausta lähitulevaisuudessa. :-)

Jälleen kerran mun on korkea aika mennä nukkumaan, hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen hauska (tyhmä? :D) kysymys, että miten nuudelikeittoa syödään? Lusikassa ei nuudelit taida pysyä? Vai syödäänkö muut ensin haarukalla ja juodaan liemi pälle? :D

    Huh kun on tyhmä olo, mutta nuudeleita, saati nuudelikeittoa en ole eläissäni syönyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole muuten yhtään tyhmä kysymys, samaa pähkäilin itsekin tätä kokatessani! :-D Me onnistuttiin kyllä syömään tätä lusikalla, kun katkoin vähän noita nuudeleita keittoon niitä lisätessäni. :-) Lisäksi ne muut ainesosat "auttavat" ruokaa pysymään lusikassa. :-D Suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)